BAXI

BAXI

Snygga och funktionella ackumulatortankar för alla typer av utrymmen!

Hur stor ackumulatortank behövs?
En ackumulatortank bör alltid vara så stor att den kan lagra värmen från ett fullt vedinlägg i pannan. Av flera anledningar är det bättre att köpa en stor ackumulatortank istället för flera små. Tanken tar mindre plats, har vanligen ett lägre inköpspris och kräver färre rördelar och mindre rörarbete. Dessutom resulterar flera ackumulatortankar i en större värmeavgivande yta per liter vatten, vilket ger ett större värmeläckage och behov av isolering.

Inkoppling av ackumulatortank
Om ackumulatortanken ska tas in genom trånga passager finns det rektangulära tankar som kan måttbeställas och isoleras på plats. Vid installationer i "normala villor" kan vi oftast rekommendera våra välisolerade tankar som är utformade för att fungera optimalt tillsammans med våra pannor. Dessutom ger det ett snyggt och enhetligt system. Vi säljer även våra ackumulatortankar i färdiga tankpaket.

Utrustning till ackumulatortank
Våra levererar ackumulatortankar med inbyggd varmvattenberedare, plattvärmeväxlare eller spiraler för tappvarmvatten. Som tillval finns även solslinga för koppling till solfångare.