Allmän Information

Priserna i vår butik är inkl moms och gäller fraktfritt inom Sverige vid order över 3500 kr från våra ordinare leverantörer/huvudlager, en förutsättning är dock att man tar sig till er adress med lastbil då leverans kan ske med tung fordon.

Dvs vägen fram till er leveransadress måste vara körbar med lastbil och man skall kunna ta sig dit utan att använda tex. färja. I de fall man ej kan leverera med lastbil till er tillkommer en fraktavgift. Produkterna levereras med lastbil till er tomtgräns.

Ni ombesörjer själva inbärning in i huset eller vidare in på tomten.

Samt det är viktigt att någon kan ta emot varorna under dagtid då dessa körs ut normalt mellan kl 07:00-16:00.

Leverans kan ske på pall om transportören anser att varan måste skickas på det sättet, då kan det tillkomma ev pall avgift som vi vidar fakturera beställaren/köparen.

Vid transportskada vid leverans skall omedelbart detta anmälas till transportföretaget som levererar varan omgående på plats.

Den som tar emot leverans ansvarar att en leveranskontroll utförs innan bilen åker iväg så att inget är transportskadat du måste alltid kontrollera godset direkt oavsett hur mycket emballerat det är samt kontrollera att du har fått rätt antal kolli och rätt vara mot transportföljesedeln, vid fel eller skada skall detta noteras på transportföljesedeln och chaufförens namnteckning och bilnr skall noteras på denna.

Och du eller den som tar emot leverans skall behålla en kopia på noteringen.

Kontakt skall tas med oss inom 3 dagar med en kopia av följesedeln där noteringarna är gjorda samt bilder på transportskadat gods.

(Görs inget av ovan så kan vi ej hantera leveransreklamationen utan då anses det som full leverans gjorts då det är kvitterat och mottaget)

Dolda transportskador ska anmälas inom 24 timmar. Allt emballage ska sparas. Har detta inte anmälts inom 24 timmar är det ej möjligt att få ersättning för transportskada.

Samt ev extra kostnader för kranbil eller avlastning som ej ordinare turbil ej kan göra, vidarfaktureras beställaren/köparen.

 

Undantag:

Beställningsvaror eller skrymmande gods eller varor som ej skickas från vårt huvudlager utan direkt från leverantör eller tillverkare kan det tillkomma fraktavgift på, vi informerar alltid i dessa fall om ev extra frakt kostnad innan leverans skickas ut för godkännade! 

Vissa varor har vi två olika val av på gällande frakter som det gäller inom Mälardalen/Stor-Stockholm samt övriga Sverige kort vad det gäller för område:

Stor-Stockholm, Örebro, Västerås, Eskilstuna, Katrineholm, Norrköping, Linköping, Karlstad (tätorten)
Är du osäker om ditt postnr ingår i något av dessa områden kan du alltid kontakta oss på info@vvsbutiken.nu med ditt postnr samt postort så kollar vi av om det är inom dessa områden och återkommer med svar till dig innan du lägger en order!

 

 

 

Priser och betalning
Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Vissa varor är beställningsvaror eller skickas från tillverkaren/leverantörens lager direkt och det kan då tillkomma annan fraktkostnad VVSbutiken.nu meddelar alltid dig via epost vad ev extra fraktens kostnad blir innan order läggs av oss och ert godkännande där du kan välja att godta denna fraktkostnad eller makulera ordern.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fakturor skickar vi via e-post med 10 dagars förfallodatum efter leverans.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.
Expeditionsavgiften vi tar ut täcker kostnader för hantering av ordern hos oss.
Vi reserverar oss för pris fel på varor i vår webbutik samt lagerstatus fel och prisjusteringar som sker kontinuerligt från grossiter och tillverkare under kalenderåret gällande alla våra produkter.

Samt varor som är beställningsvara och lång leveranstid på kan det tillkomma prisjusteringa om våra leverantörer eller tillverkare höjer sina priser under leveranstiden då står det "leveransdagens pris gäller" under dessa varor .
Vid försenad betalning vid fakturaköp så har vi rätt att ta ut lagstadgad påminnelseavgift samt dröjsemålsränta.
Vid fakturaköp gör vi en kreditkontroll samt du måste på orden uppge ett sökbart fast telefon nummer eller mobilnr (ej kontantkort för mobil som ej är sökbart) på tex eniro.se eller hitta.se samt vi leverera bara till folkbokföringsadressen.
Högsta kreditgränsen för privatpersoner är 150.000:- vid fakturaköp vid godkänd kreditkontroll
Leverans sker endast till folkbokförd adress för privatpersoner vid fakturaköp.
Leverans till annat än folkbokföringsadress måste direktbetalas eller förskottsbetalas.
Vid fakturaköp tillhör alla varor Södertörns Bygg & VVS AB till dess att full betalning erhållits.

Företag som lägger beställning i våran webbutik gäller det förskottsbetalning alt direktbetalning vi säljer ej mot faktura till företag.

 

Ångerrätt


Enligt distansköplagen har man alltid 14 dagars ångerrätt som privatperson. 
Varan skall vid åberopande av ångerrätten återsändas i väsentligen oförändrat skick.

Varan ska returneras i obruten, omärkt originalförpackning och vara i oförändrat skick, d.v.s. ej använd, förstörd eller skadad.

Vid utnyttjande av ångerrätten har Södertörns Bygg & VVS AB rätt att göra ett avdrag till följd av varans värdeminskning. 

Detta innebär att produkten skall kunna säljas som ny till nästkommande kund, utan att denne reagerar på att produkten ser använd ut.

Detta gäller även förpackning.

Skadad förpackning, produkt eller liknande ersätts av konsumenten/kunden med returavdrag på upp till 50% beronde på vilken vara det är.

Om varan eller tjänsten har nyttjas, inkopplats eller installerats upphör ångerrätten.


Varor som är beställningsvara eller special beställs tex kapas till kundanpassade längder mm och ej finns på vårt huvudlager gäller ingen ångerrätt på.

Företag som beställer lyder under köplagen och har ingen ångerrätt.

Returer

Samtliga gods som skall skickas i retur till oss ska skickas på ett sådant sätt att en säker transport kan ske till returadress som vi uppger i returärendet.

Retur skall alltid skickas som företagspaket där vi får varorna tillsänt oss eller mottagaradress vi uppger vid returhanteringen.
Vi löser inte ut gods som landar hos serviceställe.

Tänk på att du ansvarar för återtransporten samt att varan är rätt emballerad för transport ev transportskador som uppstår på varan gör vi returavdrag på.

Spara kvitto med kollinummer!

Fraktkostnader för returen står kunden själv för och ev (hanteringskostnader för vissa produkter som måste kollas av vid en retur hos returlagret tex Duschväggar) .

Vid kontakt gällande ångerrätt samt retur skall det alltid göras till e-post info@vvsbutiken.nu för att få vidare retur instruktioner av oss!

Återbetalning

Återbetalning sker inom 30 dagar efter mottagandet av godset.
Återbetalning av hela varans värde sker när den retureneras i orginalskick.
Endast returfrakten bekostas av kunden.

Ej utlösta paket

Vid ej utlösta paket hos serviceställe förbehåller vi oss rätten att fakturera kund 750:- inklusive moms. Som täcker fraktkostnader, returfrakt samt hanteringsavgift.
Paket som har skrymmande avgifter eller liknande debiteras dessa enligt transportörs prislista.
Ej utlösta paket faller ej under ångerrätten.
Liggtid hos transportörs serviceställe är ca 5-7 dagar om inget annat har avtalats.

Reklamation/Garanti

Garanti på alla varor enligt fabrikantens garantivillkor.

Garantin gäller endast i Sverige för alla produkter vi säljer.

Elpannor, värmepumpar samt VVB gäller inte den svenska garantin om man för ut produkterna utanför Sverige och installerar då kan vi inte göra en felanmälan för vi kan bara göra det om det är installerat i sverige.

Elpannor, värmepumpar,värmeväxlare samt VVB måste du göra en vattenanalys om du har egen brunn så du har rätt korrionsskydd för ditt vatten som du skall använda så du väljer rätt produkt annars kommer inte garantierna gälla kontakta tillverkaren av den produkt du tänker köpa innan du beställer så det är rätt produkt för ditt vatten.

Du kan som kund inte åberopa någon ytterligare produktgaranti från VVSbutiken.nu/Södertörns Bygg & VVS AB. 


Vid reklamation och garantiärende så skall du kontakta VVSbutiken.nu via e-post till info@vvsbutiken.nu med din felanmälan så vi får in en skriftligen anmälan, så återkommer vi till dig.

Det går även att kontakta tillverkaren/generalagenten direkt gällande garantiärende på deras produkter.

 

LAGERSTATUS

VVSbutiken.nu förbehåller sig rätten att korrigera eventuella felaktigheter i lagerstatus och leveranstid i efterhand.

Vidare är VVSbutiken.nu inte skyldig att tillhandahålla produkt som utgått ur sortimentet eller som inte längre finns tillgänglig även om du har beställt sådan.

VVSbutiken.nu försöker i dylika fall alltid hitta en likvärdig produkt/ersättningsvara.

Skulle VVSbutiken.nu inte lyckas hitta likvärdig vara hävs köpet och hela orderbeloppet betalas tillbaka.

Lagervara som är restnoterad vid lagd order skickas skickas omgånde det kommer in på vårt supportlager.

Ej lagervaror/beställningsvaror meddelas alltid leveranstid via e-post.

Leveranser/Frakt

Leverans sker normalt sett efter 3-5 arbetsdagar efter order är lagd till vår huvudleverantörs lager av lagerlagda varor beronde på vilket fraktsätt det levereras med.

Vi har många andra leverantörer där leveranstiden kan vara längre vi informerar om det skulle vara längre leveranstider.

Vi kan ej garantera exakta leveransdagar utan vi kan lägga in önskemål om specifika leveransdagar hos våra leverantörer vid normal beställning!

Du kan få så kallad budad transport där du kan få leverans exakt dag, detta tar vi ut extra avgift på och du får kontakta oss på info@vvsbutiken.nu  innan för fraktpris på budad transport.

Den som tar emot leverans ansvarar att en leveranskontroll utförs innan bilen åker iväg så att inget är transportskadat samt att du har fått rätt antal kollie och rätt vara mot transportföljesedeln, vid fel eller skada skall detta noteras på transportföljesedeln och chaufförens namnteckning och bilnr skall noteras på denna. DETTA ÄR VIKTIGT!
Och du eller den som tar emot leverans skall behålla en kopia på noteringen.
Kontakt skall tas med oss inom 3 dagar med en kopia av följesedeln där noteringarna är gjorda samt bilder på transportskadat gods.

Är det transportskadad ta bilder på skadan samt emballaget och bifoga bilder vid anmälan till oss.


(Görs inget av ovan så kan vi ej hantera leveransreklamationen utan då anses det som full leverans gjorts då det är kvitterat och mottaget)

Vid beställninga av golvvärmeofferter där det ingår läggningsritningar så är kund ansvarig att kontrollera att läggningsritningar är korrekta utefter sina underlag vid leverans samt att beräkningsunderlaget är korrekt!

Fel på läggningsritning skall omgånde meddelas oss!

VVSbutiken.nu (Södertörns Bygg & VVS AB) frånskriver sig alla krav på ersättning för stillestånd eller extra kostnader från kund om ritning eller gods används och ev felaktigheter ej har meddelat oss.

Vid transportskada vid leverans skall omedelbart detta anmälas till transportföretaget som levererar varan omgånde på plats. Transportskadan skall antecknas på fraktsedeln direkt vid mottagande. Be chauffören skriva detta så att det även finns på fraktföretagets kopia. Vid reklamation till oss ange speditör samt fraktsedelnr. I övrigt hänvisas till AA VVS 96( allmänna bestämmelser avseende vvs- och va-material.) ev extra kostander som pallavgift,pallkragar som används vid transport/leverans vidare faktureras beställaren/köparen.

 

Vi ersätter inte dig för omkostnader ifall transporten inte kommer den dagen du önskat eller saknat gods.

Varorna levereras med av oss vald speditör. Vanligtvis med Posten, Schenker, DHL och våra egna grossister direkt, beroende på av kund valda produkter. 


Våra standard leveranssätt är hemleverans mellan 7-16, till tomtgräns alltså inte upp till en lgh. 

Små ordrar kan vi komma att skicka till utlämningsställe. 

Vi reserverar oss för eventuella leveransförseningar orsakade av för oss ej påverkbara anledningar, t.ex. leveransförseningar från våra leverantörer, pga snöoväder eller liknande störningar på vägarna, luftrum eller vatten. 

I de fall varan är restnoterad eller måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara längre och då kontaktar vi dig som kund. 

Vi påtar oss inget ansvar för stillestånd mm.

Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad.

VVSbutiken.nu (Södertörns Bygg & VVS AB) frånskriver sig alla krav på ersättning från kund till följd av försenad leverans eller att vara är restnoterad eller ej har blivit levererat rätt vara eller att det ej är rätt antal.

VVSbutiken.nu (Södertörns Bygg & VVS AB) frånskriver sig alla krav på ersättning från kund till följd av en vara som är trasig eller ej fungera efter installation.

VVSbutiken.nu (Södertörns Bygg & VVS AB) fakturera ev garanti/reklamtionsbesök där felet konstateras beror på att varan/produkterna ej fungera efter installation p.g.a det ej är fackmannamässigt installerad enl leverantörens instruktioner.

Information
VVSbutiken.nu reserverar sig för slutförsäljningar, tryckfel, fel i information samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation på våra sidor ska ses som illustrationer. Vi kan ej garantera att bilderna återger varans exakta utseende och beskaffenhet.

VVSbutiken.nu (Södertörns Bygg & VVS AB) förbehåller sig rätten att kunna ändra priser och villkor.

Konsumenten har rätt att reklamera varan om fel föreligger.

I det fall en bild är felaktig så ska man ta hänsyn till den skriftliga informationen.

Vid frågor kring produkter kontakta oss på info@vvsbutiken.nu

VVSbutiken.nu (Södertörns Bygg & VVS AB) frånskriver sig alla krav på ersättning från kund till följd av fel information på vår sida.

Flertalet av våra produkter saknar manual/bruks och monteringsanvisning. 


Observera också att det kan krävas behörighet som elektriker eller vvs montör för att installera många av våra varor där installatören skall ha fackmannamässiga kunskaper och behörigheter enligt gällande lagar och förordningar och tillverkarnas rekommendationer.

 

VVSbutiken.nu (Södertörns Bygg & VVS AB) frånskriver sig allt ansvar gällande skador som uppstått genom felmonterade produkter och frånskriver sig alla krav på ersättning från kund till följd av felmonterade produkter.

Vi säljer inte till personer under 18 år utan målsmans tillstånd.

Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Södertörns Bygg & VVS AB lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.

Sekretess och säkerhet GDPR
Alla sidor där du lämnar personliga uppgifter vid köp är 100% säkra sidor (krypterad överföring). 
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och personnummer gäller endast vid fakturaköp då vi gör en kreditkontroll annars behöver du ej uppge personnr du kan bara skriva in tex 10 st nollor 0000000000 i detta fältet som gäller personnr!

Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. 

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss och för att säkerställa och fullfölja det avtal vi har oss emellan.

Enligt GDPR General Data Protection Regulation har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post info@vvsbutiken.nu). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter .

Eftersom vi inte lämnar ut uppgifter till tredje part innebär detta inte någon direkt skillnad mot PUL vad gäller behandling av din information eller vår relation till dig som kund.

Dina uppgifter – såsom namn, e-postadress, adress, telefonnummer och person-/organisationsnummer – finns tryggt förvarade i vårt ordersystem, och lagras där i upp till max tio år efter senast avslutade uppdrag/beställning eller enligt vad som krävs enligt lag.

 Detta för att på smidigast möjliga sätt kunna fullfölja framtida beställningar och besvara eventuella frågor angående tidigare beställningar.

GDPR

General Data Protection Regulation är en gemensam lag som gäller för alla EU/EES-länder. Vår verksamhet är anpassad enligt gällande föreskrifter, både när det gäller organisation och teknik.

För att kunna upprätthålla vår verksamhet och ge bra service till våra kunder behöver vi samla in en del personuppgifter.
Vi samlar in och lagrar personuppgifter för att kunna uppfylla avtal gentemot våra kunder.
Dessutom lagras personuppgifter i fakturerings syfte.

Personuppgifter som lagras lagras på kundkortet och på order som läggs i butiken. 

Den tekniska lösningen som vår butik vilar på uppfyller GDPR krav både när det gäller säkerhet och uppfyllning av registrerades rättigheter.
Evalent som är vår leverantör tillhandahåller även ett avtal där dom förbinder sig att uppfylla kraven GDPR ställer.

Enligt GDPR har du som ägare av personuppgifter rätt till information om vad som lagras om dig.
Mer detaljerad information om GDPR kan du se på datainspektionsnen hemsida: https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/

 

Vid frågor vänligen kontakta oss på info@vvsbutiken.nu

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.